☏ + 359 88 99 66 583 ✉ info@aimtravel.bg

TAX REFUND USA

Каква сума може да ти бъде възстановена?

ВРЪЩАНЕ НА ДАНЪЦИ ОТ САЩ

Всеки студент, който е бил на Бригада в САЩ знае, че може да си върне данъците, които са солидна част от сумата, която сме изкарали по време на Work and Travel програмата. Сумата на данъците, която може да бъде върната се определя от Федерален и Щатски данък. Ние от AIM Travel кандидатстваме за 100% Tax Refund.
Данъците платени от студента, който е бил на бригада в САЩ се възстановяват от данъчните служби в САЩ чрез Чек, който AIM Travel осребрява за Вас и сумата Ви се връща по лична банкова сметка.
От федералния данък (FEDERAL TAX), който ти е бил удържан, можем да ти възстановим 100% в случай, че твоя общ доход в САЩ не надвишава или е равен на необлагаемият минимум за САЩ. (Кандидатства се за 100% от сумата). От щатския Данък (State Tax) също можем да възтановим до 100% от сумата.
FEDERAL TAX100%
STATE TAX100%
SOCIAL SECURITY TAX100%

ЗА ДАНЪЦИТЕ В САЩ

Според Американското данъчно законодателство всеки работодател в САЩ трябва да издаде W-2 (Wage and Tax Statement) формуляр за всеки от своите служители не по-късно от 31 януари следващата година. Този формуляр се изпраща също така и в IRS (Данъчната администрация на САЩ). 

И така, след като изтече финансовата година и твоите работодатели са изпратили информация към данъчните власти е необходимо ти също да попълниш данъчна декларация.

На базата на твоя общ доход и след като се приспадне годишният необлагаем минимум ще бъде установен реално дължимият данък. АКО СУМИРАНИТЕ АВАНСОВИ ВНОСКИ НАДВИШАВАТ ДЪЛЖИМИЯ ДАНЪК, РАЗЛИКАТА СЛЕДВА ДА ТИ СЕ ВЪЗСТАНОВИ.

В случай, че си загубил или не си получил W-2, пак можеш да кандидатстваш за tax refund, като в случая ще бъде необходимо да се подпише допълнителен заместващ формуляр.

От федералния данък (FEDERAL TAX), който ти е бил удържан, можем да ти възстановим 100% в случай, че твоя общ доход в САЩ не надвишава или е равен на необлагаемият минимум за САЩ. (Кандидатства се за 100% от сумата)

Сумата за възстановяване от щатския данък (STATE TAX) зависи от конкретния щат, където сте работили.

Social Security TAX – на студентите, участващи по програмите Work & Travel (J-1 виза), не трябва да се удържа Social Security TAX. Ако все пак твоят работодател е направил тази грешка, тази сума се възстановява в пълен размер.

Местният данък (LOCAL TAX) не се възстановява. MEDICARE – За притежателите на F-1 и J-1 визи, този данък се възстановявана на 100%.

» USD 47 + 7% за възстановяване на данъците в срок до 90 дни (за всички Шати).

- Обявените цени са валидни за бивши участници в програмата Work and Travel (независимо от това с коя агенция са участвали), както и бивши участници в H2B или Internship програми. Цените са по договаряне за клиенти с друг статус (Залена карта; U.S. гражданство и др.)

Размерът на дължимите данъци в САЩ се определя на база общ доход, колкото по-голям доход имаш, толкова по-висок е данъкът.

ДАНЪЦИТЕ В САЩ

ОФИС ЦЕНТЪР

София, ул. "Георги С. Раковски" 146
(срещу Мементо на гърба на УниКредит Булбанк)
+359 88 99 66 583 sofia@aimtravel.bg

ОФИС ЦЕНТЪР

София, Студентски Град,
ул. Йордан Йосифов №4
(до авт. спирка на Joy Station)
+359 884 783801, studentski@aimtravel.bg

ОФИС ПЛОВДИВ

Пловдив, ул.Антим I, №2А
+359 883551562
plovdiv@aimtravel.bg

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ